//
editorial

Betty Lou Bettner & Amy Lew – RAISING KIDS WHO CAN

Prima editie în limba româna – 2010 – DE CE ARE NEVOIE UN COPIL PENTRU A REUSIlansare s-a petrecut in cadrul ICASSI de la Poiana Brasov, in prezenta autoarei.

A 2-a ediție în limba romana apare în 2014.

„Am consiliat timp de treisprezece ani adolescenti si parteneri de mariaje încercate de probleme. Cele mai multe dintre problemele lor ar fi putut fi solutionate traind prin prisma simplului vostru principiu al respectului de sine si al respectului pentru ceilalti”.
– C. Nelson Dorny, Profesor,
University of Pennsylvania.
„Cartea De ce are nevoie un copil pentru a reusi reprezinta o aparitie accesibila, clara si concisa, o carte mai mult decât necesara parintilor, consilierilor, terapeutilor si scolilor”.
– Bobbi Moritz, Director,
Family Education Center din
South Shore, Centreville, Massachusetts.

DE CE ARE NEVOIE UN COPIL PENTRU A REUSI
Povestea editiei în limba româna începe în anul 2006, când am luat contact pentru prima data cu cartea RAISING KIDS WHO CAN. Am fost impresionati de claritatea exemplelor evocate de autori de fiecare data când discuta un principiu sau altul din viata familiei si a întâlnirilor de familie.

Am simtit nevoia acestei traduceri si astfel s-a nascut proiectul De ce are nevoie un copil pentru a reusi. Pe masura ce traducerea înainta, principiile cartii îsi dovedeau utilitatea în practica noastra privata (http://www.individuus.ro)

Fundatia GOGALNICEANU este cea în care am desfăsurat 2 proiecte importante din perspectiva psihoeducatie. Primul proiect a fost cated – centrul adlerian pentru educație și terapie durabilă (http://cated.webs.com) -, iar cel de-al doilea a fost keke (kreative erziehung kinder-und elternkompetenz) (www.fundatia-gogalniceanu.ro) – program de educatie în limba germana pentru copii. Astfel, am avut ocazia sa punem la treaba principiile adleriene de lucru cu familii si grupuri de copii.

Pentru informatii si achizitia unui exemplar, ma puteti contactati pe email : r_gogalniceanu@yahoo.co.uk

VA MULTUMIM pentru interes !

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu