//
a.a

Rudolfsheim, la vremea aceea un sat langa Viena (acum, Mariahielferstrasse 208), 7 februarie 1870 – ziua de aniversare a lui ALFRED ADLER.

S-a nascut in familia Pauline-ei (casnica) si a lui Leopold Adler (evreu maghiar, negustor de grane), unde a crescut, fiind AL DOILEA NASCUT, alaturi de alti sase frati. Este interesanta precizarea pe care o gasim in cartea lui Phyllis Bottome referitoare la puternica competitie existenta intre Alfred si fratele sau mai mare (cu 2 ani), Sigmund: Fratele meu mai mare este un tip foarte muncitor – intotdeauna a fost inaintea mea … si inca e inaintea mea! Alfred a avut in Sigmund pe tot parcursul vietii un oponent pe masura, acesta ajungand un foarte bun om de afaceri.

Alfred Adler a avut de dus o competitie dificila cu fratele mai mare. Sigmund era un copil sanatos si robust, inteligent si greu de dat laoparte in relatia cu parintii si in cautarea „atentiei” acestora (Hoffman, 1994, p. 6). Alfred era un copil suferind, ba de chestiuni pulmonare, ba de rahitism, lucruri care il retineau de la efervescenta copilareasca.

Ce ar mai fi de spus? Poate faptul ca in familia evreiasca, primul baiat era intotdeauna favorizat.

O amintire timpurie a lui Alfred Adler suna astfel: Una dintre amintirile mele cele mai vechi este aceea in care stau pe o plaja… bandajat bine din cauza rahitismului, si stand in partea opusa mie, fratele meu mai mare si mai sanatos. El putea alerga, sari, se putea misca parca fara pic de efort, in timp ce pentru mine miscarea de orice fel era ca o trecere dincolo de limite … Toti erau foarte indurerati si ma ajutau. (Bottome, 1957, p. 30)

La varsta de 4 ani, Alfred Adler se trezeste intr-o dimineata si il gaseste mort in patul de alaturi pe fratele lui mai mic, Rudolf. Nu se va lasa coplesit de aceasta experienta, si la varsta de 5 ani (dupa ce traieste el insusi experienta mortii iminente in urma unei pneumonii) Alfred Adler parea a se decide: telul sau in viata va fi acela de a lupta cu moartea – mai tarziu va urma cursurile Scolii de Medicina ale Universitatii din Viena.

Publicitate

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: